V-та конференция на министрите на труда и заетостта
по линия на Евро-Азиатския диалог (ASEM-LEMC)
 3-4 декември 2015, София

 
BG EN
Facebook Twitter YouTube
 

Погрижете се за матрака си

Погрижете се за матрака си

Случвало ли ви се е да имате лош опит с матрак? Ако е така, вероятно имате няколко въпроса. Как изобщо се замърсява матракът? Кои са най-добрите методи за почистване на матрак? Има ли нещо, което може да се направи, за да се предотврати появата на мухъл? Има ли начини да предотвратя лошата миризма на матрака? Колко често трябва да почиствам матрака си? Трябва ли да го сменям? Кой е най-добрият начин за почистване на матрак? Това са само някои от въпросите, които ви идват наум, когато мислите за вашия матрак от магазин за матраци. В следващите редове ще научите как да се погрижите за матрака си.

Как да премахнете праховите акари от матрака си

Матраците са необходимост в живота ни. Те ни топлят през нощта, предпазват ни от студа и осигуряват удобно място за почивка. Те обаче са и едно от най-честите места за развитие на алергии и бактерии. Матраците обикновено са изработени от памук, полиестер или пяна. В тези материали лесно се развиват алергени и бактерии. В резултат на това матраците често са заразени с прахови акари, полени, прах и други алергени. Освен това те могат да бъдат дом на бактерии като Staphylococcus, E. coli, Klebsiella и Pseudomonas. Ако имате алергия към прахови акари, може да помислите за закупуване на матрак, който е специално предназначен за премахване на праховите акари. Ако пък сте чувствителни към бактерии, може би ще искате да обмислите закупуването на матрак от магазин за матраци, който е специално предназначен за премахване на бактерии.

Грижете се за матрака си

Уморени ли сте да спите на матрак, който е мръсен, неудобен и кара кожата ви да се напуква? Ако е така, тогава не сте сами! Матраците са едни от най-важните мебели в дома ви, но повечето хора не се замислят много за тях. Истината е, че почистването на матраците може да бъде истинска мъка и повечето от тях в крайна сметка са доста мръсни. Има обаче начини да ги накарате да ухаят свежо и да ги поддържате чисти. Можете да използвате следните съвети, за да се отървете от алергените и бактериите от добрите матраци си и да ги накарате отново да миришат свежо.

Изберете подходящия протектор за матрак

Иска ли ви се да имате матрак, на който да спите? Бихте ли искали да имате легло, което да ви е удобно? Е, ако някога сте спали на мръсен матрак, знаете колко лошо е това. Ето защо трябва да внимавате, когато купувате матрак. Трябва да се уверите, че сте купили правилния протектор за матрак. Трябва да разгледате различните видове протектори за матраци, които се предлагат на пазара. Трябва да се уверите, че сте избрали такъв, който е достатъчно добър за вас.

Изборът ви трябва да се основава на вашите нужди. Например, трябва да изберете протектор за матрак, който да пасва на леглото, което искате да закупите. Това ще ви помогне да улесните процеса на покупка. Изборът ви на протектор за матрак трябва да зависи от това колко средства харчите и колко дълго възнамерявате да използвате матрака. Ще трябва да се уверите, че имате правилния вид протектор за матрак за вашия матрак. В случай че купувате матрак, ще трябва да закупите подходящ протектор за матрак.

THE OFFICIAL INFORMATION PLATFORM OF THE ASIA-EUROPE MEETING (ASEM)

Министерство на труда и социалната политика
 
Европейска комисия
 
ASEM InfoBoard