V-та конференция на министрите на труда и заетостта
по линия на Евро-Азиатския диалог (ASEM-LEMC)
 3-4 декември 2015, София

 
BG EN
Facebook Twitter YouTube
 

Подходящи декорации за работното място и дома

Подходящи декорации за работното място и дома

Всеки един офис или дом има нужда от обзавеждане, за да може обитателите да се чувстват комфортно и уютно, така че пребиваването им и работния процес да бъде възможно най-продуктивен. Аквариумът е подходящ избор за освежаване на работната среда, защото той сам по себе си е мини екосреда - дом за декоративни рибки. Разбира се аквариумите също имат нужда от съответната декорация, която да го направи приятно и близо до естествената среда на рибите място. След като закупите избраните видове риби, пред вас се открива богат асортимент от декорации за аквариуми и според вашите предпочитания могат да се правят комбинации, подходящи за тях.

Естествена декорация

Първият красив и носещ усещане за естественост вид оборудване е естествената декорация. Тя включва в себе си както камъчета и скали, така и миди и пясък. Камъните са естествен грунд за дъното на избрания от вас аквариум и ще създадат усещането за морско дъно. Естествените декорации са важна част от оборудването и допринасят за по-бързото и нормално развитие на обитателите. Към тях още се причисляват и живите растения като Алтернантера, Валиснерия, Глосостигма и много други. Преди да се поставят в аквариума внимателно се почистват корените и трябва да се следят точните инструкции за засаждането им вътре.

Ако изберете да използвате живи растения за аквариум е добре да сте запознати с продуктите, които можете да използвате, за да се грижите за тях. Към тези продукти се отнасят както щипки за самите растения, така и различни видове течна тор, която да ги подхранва и да им осигурява необходимите вещества, за да виреят. Основното съдържание на течната тор включва подхранващи елементи като желязо и цинк, йод и витамини. Течната тор е за предпочитане, тъй като тя бива лесно усвоявана от листата на растенията, осигурява техния блясък и буйния им растеж. Ето защо е важно, тя да бъде част от грижата за естествената декорация в дома на рибите.

Изкуствена декорация

Изкуствените декорации от своя страна включват основно растения, които правят аквариума по цветен и интересен. Те биват различни по цвят и вид и уютът, които внасят е подходящ за рибите и те имат възможността и свободата да плуват около тях и да им се радват. Освен растения, включва още и специфични форми като кораб, амфора, котва, ковчеже и много други, които са с малки размери и са изработени от специални материали, подходящи за виреенето им в аквариум. Те осигуряват различността и изискания цялостен вид. Трябва да бъдат комбинирани подходящо и да се избягва претрупването с различни декорации, тъй като е необходима достатъчна свобода и пространство за плуване на рибките.

Грижата и оборудването на аквариума с подходящи естествени или изкуствени декорации са от изключителна важност, ако сте избрали вашите домашни любимци да са именно декоративни рибки.

THE OFFICIAL INFORMATION PLATFORM OF THE ASIA-EUROPE MEETING (ASEM)

Министерство на труда и социалната политика
 
Европейска комисия
 
ASEM InfoBoard