V-та конференция на министрите на труда и заетостта
по линия на Евро-Азиатския диалог (ASEM-LEMC)
 3-4 декември 2015, София

 
BG EN
Facebook Twitter YouTube
 

Първият ден от V-та конференция на министрите на труда и заетостта по линия на Евро-Азиатския диалог (ASEM-LEMC) започна с двустранни срещи

Първият ден от V-та конференция на министрите на труда и заетостта по линия на Евро-Азиатския диалог (ASEM-LEMC) започна с двустранни срещи
Първият ден от V-та конференция на министрите на труда и заетостта
по линия на Евро-Азиатския диалог (ASEM-LEMC) започна с двустранни срещи на министъра на труда и социалната политика на България - Ивайло Калфин с представители на Индия, Япония, Китай и Виетнам.
 

Министър Калфин разговаря с министрите на заетостта на Индия и Виетнам, и зам.-министрите на заетостта на Япония и Китай, по време на първия ден на международата конференция, която се провежда в София.

Водещите теми в разговорите бяха заетост и социално включване. Участниците от двете страни споделиха предизвикателства и добри решения, свързани с насърчаване на младежката заетост, активното включване на хора в предпенсионна възраст на пазарите на труда и насърчаване на заетостта на хора от уязвимите групи.

По време на срещите се отркиха общи проблеми, но с различн мащаби. Бяха набелязани и последващи действия за обмен на задълбочен опит и добри практики.

 

THE OFFICIAL INFORMATION PLATFORM OF THE ASIA-EUROPE MEETING (ASEM)


Министерство на труда и социалната политика
 
Европейска комисия
 
ASEM InfoBoard